Biografie

Luc Jones werd geboren op 17 mei 1961 te Ninove als Luc De Henau. Hij groeide op als kleine jongen met de muziek van Engelbert Humperdinck en Tom Jones, het genre van muziek welke aan de basis lag van zijn verdere muzikale carriere.

Soundmix Show

In 1990 nam Luc Jones deel aan de preselectie van De Soundmix Show op VTM met het liedje “Another Time, Another Place” van Engelbert Humperdink. De performance van dit liedje had zo een goede indruk nagelaten bij de jury, dat hij mocht deelnemen aan de wedstrijd op televisie.

Eerste single

In 1991 bracht hij, nog onder zijn eigen naam, zijn eerste single "Weekend“ uit. Een productie van Werner Bellon, bekend van het liedje “Samen Leven” van Jimmy Frey.
In 2010 heeft hij na enkele jaren van stilte terug de draad opgenomen. Dat jaar werd ook officieel de artiestennaam Luc Jones boven het doopvont gehouden. 

Eerste album

In 2012 verscheen zijn eerste album "Unforgettable"  met bekende Engelse evergreens, met als fantastische bonustrack   "Ik wou dat ik nog even zeggen kon", speciaal opgedragen aan zijn beste vriend Erwin De Backer die in 2003 plots is overleden.

Vlaamse Top 15

In 2013 en 2014 bleven ook de optredens niet uit en overal waar hij optrad kreeg hij steeds lovende commentaar. In 2014 had Luc Jones een grote Hit met het liedje "Vele Zomers Lang" wat zowel op tv(MENT) als radio te horen was. Het ambiance liedje stond zelfs 12 weken in de Vlaamse Top 15 genoteerd.

Het podium

Tot op heden blijven de boekingen en optredens elkaar opvolgen, mede door een gevarieerd repertoire van zowel Engelstalige  oldies tot  hedendaagse Nederlandstalige schlagers waartoe Luc Jones zijn playlist deel van uit maakt.
Luc Jones nodigt jullie dan ook graag uit op één van zijn vele optredens. Ook voor huwelijken, seniorenfeesten, bedrijfsevenementen, dinners, kermis, privéfeesten, enz... is Luc Jones te boeken.

Volg me op